Toernooien


Het Snerttoernooi

Dat is een gezelligheidstoernooi, waar elk seniorlid en juniorlid aan mee kan doen. Je moet je vooraf opgeven er word dan een programma in elkaar gezet. Er wordt meestal gemengd dubbel gespeeld en op tijd c± 20 minuten. Het toernooi wordt altijd op een zondag georganiseerd in januari. Er zijn geen prijzen te verdienen. Na afloop wordt er in de kantine even gezellig na gebabbeld onder genot van een drankje en een heerlijk kopsnert met roggebrood met spek. Al met al, een heel gezellig toernooi.

Het dames-, heren- en mixdubbel toernooi

Het dames en heren dubbel is een toernooi voor enkel senioren. Je kunt je hiervoor opgeven. Je moet wel zelf achter een tennispartner aan van het zelfde geslacht die lid is. De sportcommissie deelt het wedstrijdschema in en daarna ga je wedstrijden spelen met je partner tegen andere teams. Degene die de meeste wedstrijden wint, mag zich een jaar lang dubbelkampioen noemen. Deze titel is niet het enige, want er zijn natuurlijk ook prijzen te winnen. Na afloop kun je in de kantine nog wat na drinken.

Enkelspeltoernooi

Het belangrijkste toernooi van het jaar, is het clubkampioenschap enkelspel. De grote wisselbekers worden uitgereikt aan de beste dame en heer van dit jaar. Elk jaar proberen we zowel een A als een B poule te bezetten, zodat iedereen op zijn eigen niveau wedstrijden kan spelen. Ook voor de jeugd is er dit toernooi, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen oude en jonge jeugd. Afhankelijk van de deelname wordt er tegenwoordig 2,5 week gespeeld en zijn het weekend erop zijn de finales. De finale-dag, wordt afgesloten met een geweldige feestavond! Hier wordt ook de prijsuitreiking gedaan en de kampioenen in het zonnetje gezet.